ویژگی های شیمیایی و فیزیکی سود پرک

ویژگی های شیمیایی و فیزیکی سود پرک

ویژگی های شیمیایی و فیزیکی سود پرک موضوعی است که در زمینه بررسی و خرید این محصول شیمیایی باید به دقت مورد بررسی قرار بگیرد. به همین دلیل است که در ادامه روند بررسی سود پرک در سایت گروه نیلو قصد داریم، در این مقاله به بررسی خصوصیات شیمیایی و فیزیکی این ماده بپردازیم. بدیهی است که درک این موارد کمک می‌کند تا خریداران این محصول با اطمینان خاطر به خرید آن بپردازند و همچنین استفاده کنندگان از این محصول بخصوص فعالان حوزه آزمایشگاهی به راحتی بعد از مطالعه ویژگی های شیمیایی این ماده از آن استفاده نماید . بنابراین از شما دعوت می کنیم تا در این مقاله همراه ما باشید و اطلاعات مفیدی را از ویژگی های فیزیکی و ویژگی های شیمیایی سود پرک به دست آورید.

ویژگی های فیزیکی سود پرک

همانطور که در تیتر این بخش مشخص است هر آنچه با فیزیک و ظاهر سود پرک در ارتباط باشد در این قسمت گنجانده می شود. بنابراین باید گفت، سود پرک ماده‌ای شیمیایی با رنگ سفید و بدون بو است که به صورت پرک یا پولک عرضه می شود. این ماده در صورت ترکیب با آب واکنش نشان داده محلولی را تولید می‌کند. این محلول به دست آمده در اتانول و متانول حلالیت کمتری داشته و در صرت ترکیب با اتر و دیگر محصولات غیرقطبی قابلیت حل شدن ندارد.

لازم به ذکر است که این ماده شیمیایی با نام هایی مثل سود سوز آور جامد، هیدروکسید سدیم، کاستیک سودا و سایر نام ها مثل NaOH (که فرمول شیمیایی آن است) شناخته می شود.

ویژگی های شیمیایی و فیزیکی سود پرک
ویژگی های شیمیایی و فیزیکی سود پرک

ویژگی های شیمایی سود پرک

با وجود اینکه بخش بررسی ویژگی های فیزیکی سود پرک بسیار محدود و عادی مطرح شد اما در رابطه با ویژگی های شیمیایی سود پرک مطالب اطلاعات زیادی وجود دارد که در این مقاله به اطلاع شما رسانده می شود. ویژگی هایی مثل خلوص، وزن مولکولی، نقطه ذوب ، نقطه جوش، دانسیته نسبی، حلالیت در آب، حلالیت در سایر مایعات، فشار بخار و غلظت یون هیدروژن موضوعاتی هستند که در کنار واکنش های سود پرک با بعضی از مواد مورد بررسی قرار می گیرد.

در تمامی منابع و اطلاعات منتشر شده توسط تولید کنندگان سود پرک خلوص این ماده شیمیایی ۹۸ درصد اعلام شده و مجموعه در این حوزه فعال نیست که با درصد کمتری این ماده شیمیایی را عرضه نماید.

در رابطه با وزن مولکولی سود پرک مقدار ۴۰۰۰ گرم بر مول در رابطه با این ماده شیمیایی گزارش شده است. نقطه ذوب سود پرک نیز 3۱۸ درجه سانتیگراد اعلام شده و همچنین نقطه جوش این ماده ۱۳۸۸ درجه سانتیگراد بوده و دانسیته نسبی آن ۱۳.۲ درجه سانتیگراد اعلام شده است.

در مورد حلالیت سود پرک در آب مقدار یا ۱۱۱ گرم در ۱۰۰ میلی لیتر آب در دمای ۲۰ درجه سانتیگراد اعلام شده است. همچنین مشخص شده که سود پرک در موادی مثل اتانول متاتول و گلیسرول قابل حل است.

همچنین سود پرک در موادی مثل الکل می‌شود، اما در موادی مثل استون و اتر که ترکیباتی نزدیک به الکل دارند قابل حل نیست.

فشار بخار برای سود پرک ۵.۳ میلیمتر جیوه در دمای ۲۰ درجه سانتی‌گراد و غلظت یون هیدروژن ۱۴ واحد در محلول ۵ درصدی اعلام شده است.

ویژگی های شیمیایی و فیزیکی سود پرک
ویژگی های شیمیایی و فیزیکی سود پرک

واکنش های شیمیایی سود پرک

سود پرک با اسید های دارای پروتون واکنش نشان داده تا آب و نمک تولید شود. مثلا وقتی سود پرک با  ماده ی کلریدریک اسید واکنش نشان بدهد، سدیم کلرید به شکل زیر ایجاد می گردد:

سود پرک همچنین با اکسید اسیدهایی مثل دی اکسید گوگرد دارای واکنش خواهد بود. این واکنش‌ها اغلب برای سایش گازهای اسیدی مضر (مانند So2 و H2s ) از سوختن زغال سنگ به دست آماده و در نتیجه از انتشار این گازها در اتمسفر جلوگیری می کند.

سدیم هیدروکسید در واکنش با فلز آلومینیوم گاز هیدروژن تولید خواهد کرد. این موضوع بسیار حائز اهمیت بوده که در بخش کمک های اولیه سود پرک بررسی شده است.

سود پرک می تواند با عنوان رسوب گیر هیدروکسیدهای فلزات رسانا مورد استفاده قرار گرفته شود. براساس همین واکنش رنگ های مثل: آبی-مس ، سبز- آهن، زرد/قهوه ای- آهن  در هنگاه واکنش دیده می شود.

سود پرک دلیلی برای انحلال پذیری چربی موجود در سطوح فلزی  بوده که در اصطلاحا به آن «صابونی شدن» می گویند.

نتیجه گیری

برای نتیجه گیری باید گفت که این مقاله برای معرفی خصوصیات فیزیکی سود پرک خصوصیات شیمیایی سود پرک و واکنش های شیمیایی این ماده مورد بررسی قرار گرفته است. در نظر داشته باشید که بسیاری از فرمول های شیمیایی و اطلاعات تخصصی این حوزه در این مقاله مورد معرفی و بررسی قرار نگرفته است ، بنابراین در صورت نیاز باید به کتاب‌های تخصصی و سایر منابع معتبر در این زمینه مراجعه کرد تا اطلاعات بهتر و مهم تری را به دست آورد.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *